Vox ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers d'Economia, Oriol Junqueras, i Justícia, Carles Mundó, en què els acusa d'accedir il·legalment a les dades fiscals dels catalans.

Segons ha informat la formació en un comunicat, el seu president a Barcelona, Carlos Garcés, ha interposat aquest matí davant el TSJC la seva querella, en la qual demana a l'alt tribunal que investigui les manifestacions expressades pel jutge i exsenador Santi Vidal en les seves conferències, en considerar que se'n desprèn que el Govern català ha pogut incórrer en fins a 8 delictes.

La querella es dirigeix, a més, contra el propi Santi Vidal, que va dimitir del seu càrrec de senador d'ERC divendres passat, així com contra l'exsecretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó.

La formació considera que les afirmacions de l'exsenador que la Generalitat té ja en el seu poder les dades fiscals dels catalans obtinguts de forma il·legal poden constituir els delictes de malversació de cabals, desobediència, revelació de secrets, infidelitat a la custòdia de documents, prevaricació, sedició i contra la pau i independència de l'Estat espanyol.

Paral·lelament, Vox ha presentat una denúncia davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per considerar que el Govern català podria haver incorregut també en greus infraccions a la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal, per la suposada obtenció il·legal de la informació fiscal dels catalans.

El TSJC haurà de decidir ara si admet a tràmit la querella presentada per Vox sobre les presumptes il·legalitats revelades per Santiago Vidal, que des de divendres passat estan sent investigades per la Fiscalia Superior de Catalunya.