El partit d'ultradreta VOX sol·licitarà diligències urgents perquè s'investigui l'origen de la fiança de 150.000 euros que ha pagat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que ha permès que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi sortit avui de la presó d'Alcalá Meco. Forcadell ha dipositat aquest matí la fiança que li va imposar el Tribunal Suprem per eludir la presó preventiva.

En un comunicat, VOX considera que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que ha investigat l'organització del referèndum de l'1-O i que va ordenar presó preventiva per al president de l'ANC Jordi Sànchez, pot recollir informació per indagar el "possible origen delictiu o no justificat dels diners pagats".

La formació també assenyala que denunciarà davant la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) aquesta mateixa fiança, perquè també investigui l'origen dels diners pagats.

Segons la nota, el secretari General de VOX, Javier Ortega, opina que l'ANC és una "organització delictiva colpista", per la qual cosa els diners que maneja "ha de ser sotmès al més rigorós control i investigació" i, així, evitar que l'origen "delictiu o desconegut" dels diners pugui utilitzar-se per pagar fiances d'investigats "pels mateixos fets delictius".