Vox ha presentat una denúncia al Jutjat d'Instrucció de Barcelona contra el Comitè de Defensa de la República (CDR) per delictes contra la Corona i delicte d'odi en un acte a la ciutat catalana el passat 3 d'octubre en què es va guillotinar una fotografia del rei Felip VI i apareixia un cap de porc tallada a terra amb una corona.

Els serveis jurídics de Vox, dirigits per Marta Castro, han censurat en l'escrit que la guillotina era de color groc, "com a representació del moviment independentista a Catalunya". A més, segons denuncien, a la corona es podia llegir en català "ni oblit ni perdó" en referència al discurs del monarca després de l'1 d'octubre del 2017.

Guillotina rei   Europa Press

Imatge de la guillotina groga / Europa Press

"Clar desig de menysprear la imatge del Rei"

Segons Vox, aquests actes demostren el "clar desig de menysprear la imatge del rei d'Espanya" i de "crear i expandir en l'ambient social la idea de propagar odi cap a aquesta institució i, per tant, cap a la Constitució".

Per això, la sotssecretaria jurídica explica en la denúncia que "ser impassible davant el greu greuge dels símbols nacionals i constitucionals per destruir-los, seria transigir la comissió d'un delicte".

Així, aquesta formació ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció que s'acordi practicar les diligències d'investigació necessàries per identificar els autors dels fets, tenint en compte que la manifestació estava convocada pels Comitè de Defensa de la República (CDR).

Vox ha demanat també que s'oficiï als Mossos d'Esquadra perquè investiguin les actuacions, i que aportin totes les dades que tinguin que siguin rellevants per a la investigació. També sol·licita que la Guàrdia Urbana o els Mossos d'Esquadra identifiquin i prenguin declaració als participants de la manifestació que identifiquessin quan es va dur a terme.