L'exèrcit espanyol farà acte de presència aquest dilluns als municipis de Viladrau, Arbúcies i Riells-Viabrea. Els vuitanta militars que es desplaçaran fins a Catalunya es deixaran veure per la Selva fins al dimecres 5 d’abril realitzant maniobres a peu i en vehicle. El consistori de Viladrau aprofitarà l’avinentesa per oferir-los que s’adhereixin al Pacte Nacional pel Referèndum.

L’Ajuntament viladrauenc, en mans d’Esquerra Republicana, informa en un comunicat que el municipi s’adhereix a les reclames de desmilitarització de les comarques de Girona. Ara bé, Viladrau demana a tots els vilatans que, si es troben alguna persona desconeguda vestida de militar no s’estranyin i siguin respectuosos, “com sempre ho som amb tots els que visiten el nostre poble”. Així, el consistori insta els veïns i veïnes a parlar i comentar als militars que “individualment es poden adherir al Pacte Nacional pel Referèndum molt fàcilment” al web de la campanya.

80 plànols i fulls informatius de la campanya

En el mateix comunicat, l’Ajuntament explica que, amb la col·laboració de l’Assemblea Nacional Catalana, farà entrega al responsable del grup de 80 plànols dels pobles –un per cada membre de la comitiva militar– i 80 fulls informatius per adherir-se al Pacte.

El text, signat per l’alcaldessa del municipi, Margarida Feliu, reclama que, en aquests moments, “la democràcia ens posa en el mateix cantó a tots els que hi creiem, tant els que estem a favor de la República Catalana com els que no ho veuen clar”. L’Ajuntament fa una crida als seus ciutadans a aprofitar la visita dels militars i treballar així per fer d’aquest any 2017 el “més important” de la història de Catalunya. El comunicat acaba amb la proclama “referèndum o referèndum”. 

Aquest és el comunicat complet que ha publicat l'Ajuntament de Viladrau: