El conseller de Cultura, Santi Vila, ha mostrat la seva predisposició a ser candidat del PDeCAT en unes futures eleccions per tal “d’ajudar des d’on faci falta”. Tot i això, i com ha assegurat en una entrevista a La Vanguardia, a hores d’ara està “absolutament compromès a ajudar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont”.

Sobre la situació política del partit, Vila ha assegurat que el PDeCAT “està cridat a ser hegemònic i liderar aquest país” i que li agradaria estar entre els que ho facin possible. Perquè el partit “torni a ser referent del centre, progressista, liberal, socialcristià”, el conseller de Cultura considera que cal un “rearmament ideològic”.

En el marc de la polèmica que va envoltar el coordinador executiu del partit, David Bonvehí, que assegurava que el PDeCAT presentaria un candidat autonomista si el procés “fracassava”, des de diversos àmbits polítics es va assenyalar Vila. Com ja va assegurar per respondre a aquests sectors, el conseller ha recordat a l’entrevista de La Vanguardia que “l’autonomisme ha mort i que cap candidat tindrà possibilitats d’aconseguir un suport majoritari si no es té en compte aquesta premissa”.