Barcelona ha acollit aquest dilluns una nova manifestació coincidint amb la Diada nacional de Catalunya. La celebració ha començat a escalfar-se des de mig matí, amb l'arribada a la ciutat de grups i grups de catalans que ja anaven a agafar lloc pel moment àlgid de la jornada que es viuria a les 17.14.

Castellers, gegants, grallers i totes les tradicions catalanes s'han pogut veure al llarg de tots els trams de la concentració.

Abans de començar la performance d'aquest any, s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats del 17-A, que ha acabat amb un impressionant cant d'Els segadors.

Tot seguit, les pancartes del 'sí' han començat el recorregut des de les quatre puntes de la manifestació. Han avançat, amb alguns problemes, per sobre del cap de tots els concentrats, que els han obert pas.

Els Amics de les Arts han interpretat la cançó Louisiana o els camps de cotó i han donat el tret de sortida als parlaments i a més actuacions musicals a la plaça de Catalunya.

Tot el dia, molts manifestants han aplaudit els Mossos en senyal d'homenatge i de respecte, després que la seva feina arran dels atemptats fos àmpliament reconeguda.