El diari nord-americà The Washington Post ha realitzat un emotiu vídeo protagonitzat per les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest petit reportatge comença explicant que Sànchez i Cuixart són dos dels membres més representatius del moviment independentista de Catalunya i que van ser arrestats el 16 d'octubre amb càrrecs de sedició per l'Audiència Nacional. 

El primer testimoni és el de Sussanna Barreda, la dona de Jordi Sànchez, que confessa que ni ella ni els seus advocats saben què passarà: "Només m'han dit que ens preparem perquè pot ser llarg". La Susanna explica que quan a casa seva van saber que el Jordi entraria a presó sense fiança "va ser molt complicat, les meves dues filles petites van plorar i el fill gran va marxar de casa".

Segons la dona de Sànchez, els Jordis són "dos caps de turc perquè és més fàcil empresonar líders socials que caps electes".

Per la seva banda, Txell Bonet, la dona de Jordi Cuixart, explica que té un fill de sis mesos d'edat i que aniran a veure el seu pare a la presó. Afegeix que ella no viu l'empresonament del seu marit com un tema personal; "ho visc com si haguessin posat a la presó la parella de qualsevol persona per una causa injusta". 

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, també participa en aquest vídeo del rotatiu nord-americà exposant que "la voluntat de la independència no para de créixer i gran part del món està en contra de la repressió exercida pel Govern espanyol".