Un grup de 400 agents dels Mossos d'Esquadra han rebut aquest dimarts al matí el major del cos, Josep Lluís Trapero, en arribar al complex central a Sabadell. Trapero, que tornava de Madrid on es va desplaçar per declarar a l'Audiència Nacional, s'ha mostrat molt sorprès per la rebuda dels seus companys.

El major ha improvisat unes paraules que ha entonat a peu dret davant dels agents davant de la seu. Trapero s'ha referit al cos com una "eina per fer millor la vida de la gent" i ha destacat la "lleialtat al Govern i a l'autoritat judicial". Per acabar, ha assegurat que no s'han de "preocupar" per ell i ha demanat als agents que tornessin als seus llocs de treball, ja que és "el que més m'ajuda a mi i el que més ajuda al cos".

Trapero va declarar aquest dilluns a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició, per la seva actuació en les manifestacions del 20 de setembre en contra de les detencions dels membres del Govern pels preparatius de l'1-O.

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, va decretar la llibertat del major dels Mossos i de la intendent de l'Eixample Teresa Laplana perquè la seva actuació en els fets del 20 i el 21 de setembre "no apareix prou perfilada" per vincular-los amb els incidents. En canvi, va empresonar sense fiança els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.