Entre riures, en un ambient distès i com dient, aquí no passa res. Així ha estat l’encaixada entre el president de la generalitat, Carles Puigdemont i el del Govern espanyol, Mariano Rajoy, davant de la premsa gràfica, just abans del dinar que comparteixen en la inauguració de l’Automobile. Però la realitat és que han evitat mirar-se als ulls, i han preferit mirar la premsa abans que creuar la mirada, simptoma que alguna cosa sí que passa. 

De fet, ha estat la segona encaixada, ja que segons abans, tot just sortir del cotxe, Rajoy ha donat la mà al president català i la resta d’autoritats, aquesta vegada de manera més formal i protocol·lària.

Així, un cop acabada la primera salutació, la premsa gràfica ha demanat una segona encaixada que ha agafat un pèl despistat a Rajoy que amb tot, ha reaccionat amb espontaneïtat però sense mirar als ulls a Puigdemont. Per cert, el president espanyol, així com Enric Lacalle, president de l’Automobile, duien corbates de color verd, les que s’associen a la monarquia.