El Partit Popular ha començat a difondre aquest dimarts a través de les xarxes socials un vídeo sota el lema 'MalEDUCat' per denunciar el que consideren "adoctrinament independentista" a les aules de Catalunya.

Al llarg dels seus dos minuts de durada, sota una música màquina, es mostren titulars de premsa que asseguren que existeixen diversos casos d'adoctrinament a les escoles. Segons el PP, s'utilitza una "doctrina basada en l'odi i la xenofòbia" i, per això, reclamen que "la política quedi fora de les aules".

Entre altres qüestions, es denuncien textos de llibres escolars en què es defineix a Catalunya com un regne o un país, o mapes en què s'inclouen zones aragoneses, i a més s'alerta d'un suposat efecte contagi de l'independentisme en zones del País Valencià com València i Alacant i a les Balears.

Es denuncia el tractament de determinades notícies pels programes infantils de TV3, o es fa ressò de testimonis de pares que asseguren que pateixen assetjament per reclamar l'educació en castellà o no secundar les vagues convocades.

També es recullen imatges de l'expresidenta de la Cambra catalana, Núria de Gispert, durant la visita d'un grup d'escolars al Parlament en què els explica: "L'11 de setembre de 1714, fa 300 anys, hi va haver una guerra a Barcelona, a Catalunya, i la van guanyar, no els catalans, els altres".

"No menteixis", "no confonguis", "no obliguis", reclama el PP al vídeo.