Efectius antiavalots del Cos Nacional de Policia han irromput a la seu de la Conselleria d'Ensenyament, a Barcelona, on hi ha situat un punt de votació per al referèndum. Han carregat contra els presents i contra la consellera, Clara Ponsatí, que, tot i que s'ha identificat davant dels agents, s'ha vist apartada i arrossegada per terra per la policia.

"Hem intentat impedir que entressin. Els he dit que no podien entrar. Han ignorat que jo els digués que era la consellera d'Ensenyament. M'han arrossegat, m'han deixat estirada pels braços, han ferit un parell de persones que s'han hagut d'endur amb ambulància. I han entrat", ha explicat la consellera.

Les imatges mostren com els agents s'han acarat amb la gent concentrada a l'edifici per impedir-los votar. Molts dels concentrats són persones grans.

Els agents del CNP s'han emportat una urna i material informàtic, entre el qual l'Ipad de la consellera. "No em podia creure el que veia", ha assegurat Ponsatí que assegura que ha denunciat que la policia ha propinat cops i puntades de peu als presents.