Les dures acusacions del líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, contra Òmnium Cultural, que ha titllat d’entitat “fanàtica i radical”, han provocat la ràpida reacció d’aquesta entitat cultural.

El seu president, Jordi Cuixart, ha respost a les paraules de García Albiol tot recordant que Òmnium ha estat "víctima del fanatisme". "La nostra entitat ha tingut represaliats del franquisme, no se'ns pot titllar de fanàtics", ha afegit Cuixart, molt molest per les paraules d'Albiol. Així mateix, el president de l'entitat cultural ha "recomanat" al cap de files del PPC que "repassi" la història d'Òmnium abans d'atacar-la.

I per facilitar la feina al líder popular, Òmnium ha difós via Twitter un vídeo en què combina les dures paraules de García Albiol amb un recull de les últimes campanyes desenvolupades per Òmnium, com la celebració del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Nit de Santa Llúcia, l’arribada de la Flama del Canigó i les accions de Lluites compartides.

 

Sota el lema “Radicalment a favor de la democràcia”, Òmnium defensa així la seva importància en els camps social, cultural i de cohesió i rebutja les acusacions del Partit Popular.