El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recorregut a les seves habilitats més mitineres per mostrar el suport sense embuts a la proposta de Pedro Sánchez d'impulsar un govern alternatiu al PP de Rajoy. "Mantén-te ferm, deslliura'ns de Rajoy i del PP, per Déu, deslliura'ns d'ells, estem amb tu, aguanta, resisteix les pressions, intenta formar una majoria progressista i de canvi. Espanya no es pot permetre quatre anys més del PP. No, per Déu, no!", ha clamat encenent la resposta entusiasta dels presents.

Fa setmanes que Iceta ha deixat clar el suport a Sánchez, i avui no ha estat diferent. "Estem amb tu al cent per cent. Comptes amb el nostre suport perquè ets la nostra esperança", ha garantit per si a algú li havia quedat algun dubte.

També la seva rival a la primera secretaria del partit, Núria Parlon, ha volgut manifestar el suport a la proposta de Sánchez i la crida als barons del PSOE a tancar files al voltant del primer secretari.

Batalla interna

La Festa de la Rosa no s'ha mantingut al marge de la pugna que mantenen pel lideratge Iceta i l'alcaldessa de Santa Coloma i entre els assistents es podien veure militants amb samarretes en suport a l'un i l'altre. Fins i tot Parlon n'hi ha regalat una a Iceta i aquest s'ha compromès a comprar-ne una de les d'ell per regalar-la a la seva rival.

"Faré una intervenció una mica més breu que la que ha fet Núria, però precisament perquè el que ha dit la Núria ho podríem dir tots nosaltres. Aquesta és la gran força la gran unitat del nostre partit", ha assegurat Iceta només prendre la paraula. Una lloança que amagava el retret que l'alcaldessa s'havia passat amb el temps. 

Iceta, embarcat de ple en la cursa per la primera secretaria, ha volgut agrair el suport dels presents al seu lideratge dins del partit. "Sense vosaltres no hauria estat primer secretari, no hauria estat candidat, sense vosaltres no hi hauria hagut ball", ha proclamat.