El Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) publica avui el decret que reestructura la Conselleria de Vicepresidència i Economia i Hisenda liderada per Oriol Junqueras per integrar un àrea específica de processos electorals i consultes populars després d'assumir aquestes funcions.

El decret està signat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident Oriol Junqueras, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs, departament del qual depenia fins ara l'organització de processos electorals.

Segons aquest text, correspon a aquesta nova àrea coordinar i executar les activitats administratives per dur a terme processos electorals; donar suport organitzatiu a aquests processos, i elaborar un avantprojecte dels pressupostos electorals que corresponguin a la Generalitat, la seva execució i gestió, i liquidació corresponent.

Nova estructura

Així mateix, s'encarregarà de coordinar, organitzar, programar i supervisar totes les despeses electorals; elaborar estudis, informes i estadístiques en material electoral; dur a terme la coordinació tècnica interdepartamental de qualsevol procés que correspongui a la Generalitat, i donar suport a la Secretaria General en l'exercici de les seves funcions.

El decret es publica perquè per integrar aquestes noves competències a Vicepresidència és necessari dotar d'una nova estructura a la Secretaria General, que ara inclourà aquesta nova àrea, i segons el document, aquesta remodelació "és eficaç i proporcionada al seu objectiu, proporciona seguretat jurídica als seus destinataris i compleix amb els principis de transparència i eficiència, responent els principis de bona regulació".

S'aprova a proposta conjunta del vicepresident i de Borràs, i d'acord amb el Govern, i afegeix una disposició addicional que preveu que Vicepresidència assumeix els recursos humans i materials vinculats a aquestes noves funcions.