Algunes veus d’ICV apunten que ha arribat el moment de deixar de banda les ambigüitats i definir una posició clara respecte el procés.

Una d’aquestes veus és Jordi Sambola, alcalde d’Aiguafreda. Mitjançant un escrit publicat a les xarxes socials, Sambola afirma que ICV té un sector independentista que, malauradament, “està controlat pels partidaris de la unió” amb Espanya.

Tot i reconèixer que la incidència d’aquest sector sobre la cúpula del partit és “irrellevant”, l’alcalde creu que no s’ha de menysprear i demana a la direcció que afronti el debat que permeti fixar clarament la posició respecte el procés però sense “ambigüitats”.

“ICV vol el dret a decidir per decidir seguir dins Espanya. Bé, és una posició legítima. Però dins ICV hi ha moviments i corrents per a la independència”, insisteix. “Sempre hem estat un partit d’obediència catalana i hem influït sobre Podemos per incorporar el dret a decidir”, argumenta.

Per tot això, Sambola conclou que cal “donar la cara” i “manifestar clarament què volem... som en un moment en què no val dissimular la posició de cadascú".