La gran polèmica aixecada per la venda de fanalets independentistes de l'ANC d'Osona ha disparat la demanda d'aquests instruments típics de la cavalcada de Reis. La parada que l'entitat ha muntat aquest dimarts i dimecres a la Rambla del Passeig ha registrat cues durant bona part de la tarda.

Aquest gran interès ha accelerat les vendes més del que estava previst, a la vegada que ha sorprès l'assemblea territorial sobiranista que els porta venent des de l'any 2012. Enguany, però, la seva popularitat s'ha disparat degut a les crítiques dels partits unionistes, que han arribat a motivar fins i tot el posicionament del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre el tema.

Tanta polèmica ha acabat repercutint en el nombre de compradors, ja que una part del sector independentista que en desconeixia l'existència aquesta vegada s'han desplaçat expressament a Vic per comprar-ne com a protesta davant la gran oposició que han generat. 

D'altres expliquen a les xarxes que ja fa anys que duen aquest fanalet i aquest dijous ho continuaran fent tot i les crítiques.

Hi ha qui ha aprofitat per recuperar piulades d'altres anys, com aquesta del 2013, on ja es venien i es duien els fanalets de l'estelada a la cavalcada a diferents punts de Catalunya.

I algunes botigues ja han posat el cartell de "esgotats" els fanalets de l'estelada