El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha expressat dubtes sobre l'actual model de primàries del PSOE perquè, segons el seu parer, tal com està establert és "profundament negatiu" per al partit. Vara dóna suport a la candidata oficialista, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz.

"El format caldrà modificar-lo", ha defensat en una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press, encara que recalcant que a la militància no se li pot "furtar" la possibilitat de decidir sobre el seu secretari general. Vara s'ha fet ressò d'unes paraules de l'expresident de la Junta Juan Carlos Rodríguez Ibarra, segons les quals "o acabem amb les primàries o les primàries acaben amb nosaltres", en referència a la batalla interna que provoquen aquests processos.

Per a Vara, l'actual procés de primàries del PSOE, en el qual competeixen pel lideratge del partit la presidenta de la Junta andalusa, Susana Díaz, l'exsecretari general Pedro Sánchez, i el diputat basc i exlehendakari, Patxi López, s'està parlant "molt poc" dels problemes de la ciutadania: "Sembla que estem mirant-nos el melic tot el dia", ha reblat.

Un mecanisme de participació

Així, ha expressat "dubtes" sobre el sistema, encara que ha posat èmfasi en la necessitat de buscar "un mecanisme de participació" perquè els militants puguin decidir.

Així mateix, quan a les últimes valoracions de l'expresident de la Junta Juan Carlos Rodríguez Ibarra sobre el procés de primàries, Vara ha dit que Ibarra és una persona que "diu sempre el que pensa".

"Recordo que (Ibarra) a mi em va dir fa ja molt temps que o acabàvem amb les primàries o les primàries acaben amb nosaltres i això és una realitat que al final s'està reproduint en altres llocs d'Espanya i del món", ha apuntat.

"(Ibarra) creu que aquest és un procés autodestructiu que ens condueix cap a la desintegració del partit. Ell creu en la democràcia representativa en el model d'un partit que no estigui a mercè dels vents", ha incidit en declaracions a Onda Cero.

Suport a Susana Díaz

El líder dels socialistes extremenys ha defensat el projecte de la candidatura de Susana Díaz perquè ha dit estar "fermament convençut" que és millor un model de partit "d'una esquerra reformista, moderna i moderada".

A més, afirma que els 'pedristes' estan "intentant reescriure una història que no agrada" en criticar la decisió del PSOE de facilitar la investidura de Mariano Rajoy. Després dels "mals" resultats electorals del 20 de desembre i el 21 de juny, ha explicat Vara, el llavors líder del PSOE va prendre la decisió de convocar el Comitè Federal "per decidir sobre un Congrés exprés, va perdre la votació" i va dimitir.