Ni una sola paraula. A les portades dels dos diaris catalans La Vanguardia i El Periódico no s'hi llegeix avui cap menció del pas del regidor de la CUP de Vic Joan Coma per l'Audiència Nacional, detingut i interrogat per haver dit en un ple de l'Ajuntament que "per fer una truita, cal trencar els ous".

Els dos mitjans més llegits a Catalunya ignoren a la part més visible del diari que Coma va viatjar emmanillat fins la seva arribada a l'Audiència i que el jutge li va retirar el passaport. De fet, el primer rotatiu no tracta aquesta qüestió fins la pàgina 18, tenint present que la secció de política comença a la 15. I només hi dedica un faldó, és a dir, menys de mitja pàgina. 

La cosa, però, no acaba aquí. A la seva portada de la versió digital tampoc no hi apareix res sobre el regidor de la CUP de Vic, tot i que si s'accedeix a la secció de política de l'edició web, Joan Coma obre la pàgina. Això sí. Pilar Rahola dedica tot el seu article d'opinió a carregar contra aquesta detenció i contra la forma de democràcia actual.

De la seva banda, El Periódico, que també ha decidit no posar-ho a la portada en paper i és el segon tema tractat a la secció de política, sí que ho porta, per contra, a la versió digital.

Qüestió de prioritats

Però, què passa per davant de la detenció de Coma, el seu pas per l'Audiència i la retirada del passaport, entre altres? 

La Vanguardia ha prioritzat la seva exclusiva sobre que seguidors de Pedro Sánchez "impulsen" Paxti López per liderar el partit, els deu trasplants en 24 hores de l'Hospital de la Vall d'Hebron, el comerç per Nadal, l'estàtua franquista del Born, la prohibició a Madrid que circulin els vehicles amb matrícula parell i que el Barça obre una nova base d'operacions a una illa xinesa.

El Periódico ha preferit posar en gran la qüestió de Madrid i la contaminació, el fet que el Govern lligui "la viabilitat [en termes econòmics] a la dependència de l'Estat", ofertes d'albergs a Barcelona, la detenció a Turquia de dues gihadistes espanyoles i Picasso als museus de Barcelona.

...