L'empresari Jordi Roset ho té clar. Si el Govern no troba una empresa que subministri urnes per celebrar el referèndum, ell els ajudarà personalment. De fet, ja ha trobat una empresa xinesa que subministra urnes a Austràlia -on estan homologades- i que li va fer arribar el pressupost en només sis hores.

Així ho ha explicat ell mateix a El Nacional, i ha afegit que ja havia trobat aquesta empresa (Smart Dragon Group) quan el govern espanyol va deixar anar que perseguiria les empreses i la Fiscalia va querellar-se contra la consellera Meritxell Borràs per la compra d'urnes. Ho va buscar sabent que ell, ni la seva empresa (Petrolis Independents), serien els encarregats de subministrar urnes, principalment perquè no és la seva especialitat, però també perquè el Govern ja havia publicat l'anunci del concurs públic.

Ara bé. Roset és realista i està convençut que la Generalitat "té un pla B". De totes maneres, ha assegurat, "nosaltres estem disposats a col·laborar amb el que sigui i si hem de fer alguna cosa i estem d'acord amb el Govern, ho farem". El problema de portar les urnes des de la Xina és que, segons ell, podrien no passar els tràmits duaners i quedar-se retingudes al Port de Barcelona, encara que ha recordat que hi ha altres maneres de fer-les arribar.

"No tenim por que ens vingui la Guàrdia Civil", ha sentenciat Roset, que val recordar que va ser un dels impulsors de la retirada de les plaques franquistes a Lleida, entre moltes altres accions i actuacions que ha portat a terme en favor del procés i de Catalunya.