El lehendakari en funcions, Iñigo Urkullu, ha assegurat que "el millor per a Euskadi està per arribar" i ha defensat que seguiran endavant, treballant en una "construcció social i construcció nacional", en el que considera una "utopia realitzable". "Avui, plantegem a l'Estat una relació d'igual a igual; bilateral i amb garanties de compliment; que reconegui la realitat nacional d'Euskadi. Som la Nació basca", ha assegurat. "Som la nació basca! Parlo del Partit Nacionalista Basc. Som cos i ànima al servei de la nació basca. Seguirem endavant: construcció social i construcció nacional. Sense apartar-nos del batec íntim del nostre poble", ha subratllat.

Urkullu ha fet aquestes declaracions a l'Alderdi Eguna que la formació jeltzale celebra aquest diumenge a Foronda amb el lema 'Zurekin, inoiz baino gehiago' (Amb tu més que mai) una setmana després de la celebració de les eleccions on va aconseguir el major nombre de vots. Entre crits d''ari, ari, ari, Urkullu lehendakari,' Iñigo Urkullu ha pres la paraula per agrair el suport obtingut en les passades eleccions i ha destacat que Euskadi necessita "un Govern que governi".

Urkullo ha defensat, "davant la incertesa global i la inestabilitat a Espanya", que a Euskadi hi hagi "un govern, responsable i fort, que doni estabilitat. Un govern obert al diàleg, la col·laboració i l'acord", ha insistit. Després d'afirmar que l'"ingredient secret" del seu partit és el "model PNB", ha assegurat que "el millor per a Euskadi està per arribar". "Parlo d'una utopia realitzable. Parlo dels valors del poble basc: compromís, esforç, tenacitat, treball en equip, solidaritat, fer bé les coses i fer el bé. Som un poble en marxa. No ens aturarem", ha advertit.

Urkullu ha apostat per "continuar construint una nació basca", "mirant a Europa, reforçant l'Euroregió, impulsant la Federació de Nacions" i aconseguir així "una nació amb vocació d'Estat de tot un poble, el poble basc, que progressivament vagi construint-se segons la voluntat dels seus ciutadans".