El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), l'òrgan de representació dels estudiants, ha decidit adherir-se a la vaga del pròxim 26 d'octubre per reclamar la suspensió de l'activació de l'article 155. CEUCAT considera que aquesta "és una agressió totalment injustificada" i, d'altra banda, demanen la llibertat del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i del president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez

En el comunicat emès per l'òrgan de representació del estudiants, afirmen que no s'accepta la decisió del Consell de Ministres de divendres passat, ha demanat diàleg al govern espanyol i ha defensat l'autogovern de Catalunya i les seves institucions escollides democràticament. Pels motius esmentats, l'òrgan estudiantil ha assegurat que no interrompran les mobilitzacions fins que no es suspengui l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i han afegit que o reconeixeran "cap figura governamental que no hagi estat escollida democràticament pel poble de Catalunya".

D'altra banda, el CEUCAT ha demanat al rectorat i al deganat del sistema universitari català facilitar l'assistència a les mobilitzacions suspenent les activitats avaluables i l'obligatorietat d'assistir a classe per poder participar en la concentració. Per últim, en el comunicat, ha explicat que els estudiants que no vulguin adherir-se a la convocatòria podran exercir el seu dret d'assistir a classe però ha demanat als professors que no s'avanci en les sessions que coincideixin amb el dia 26.