Societat Civil Catalana, Espanya i Catalans, Empresaris de Catalunya i altres associacions han arribat a un acord per celebrar un acte unitari el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, a la plaça de Catalunya de Barcelona. En el comunicat, aquestes tres entitats consideren "imprescindible" que se sumin a la convocatòria tots els partits i associacions contràries a la independència, per a "transmetre una imatge d'unitat i força al conjunt d'Espanya i a la resta d'Europa i deixar clar que a Catalunya no hi ha pensament únic".

Societat Civil, Espanya i Catalans i Empresaris de Catalunya han fet una crida, a més, a "la majoria dels catalans que no volen la independència", recordant-los que "el més important aquest dia és deixar a una banda les particularitats de cada col·lectiu i expressar, de forma unida, la seva defensa de valors basats en la concòrdia i la convivència, la democràcia i l'Estat de Dret".

Representants de les tres entitats han demanat permís a l'Ajuntament de Barcelona per reservar conjuntament la plaça de Catalunya per dur a terme aquest acte conjunt, sobre el qual en les pròximes setmanes donaran més detalls en roda de premsa