Aquest dissabte s'han produït dues manifestacions d'ideologia contraria a Barcelona, al districte de Sarrià, de caràcter antifeixista i unionista. La segona ha estat convocada pel grup Somatemps arran de la primera, i ha començat mitja hora abans (11:30) a la plaça Artós, a prop de la Via Agusta. 

En la concentració unionista s'han pogut escoltar càntics a favor de la unitat d'Espanya i, entre d'altres, s'ha escoltat el "El novio de la muerte" i el "Cara al sol". La marxa ha continuat pel carrer dels Vergós i ha anat en direcció a la manifestació, que ja s'havia iniciat, antifeixista. Aquesta última ha estat convocada per UnitatvsRacisme i sota el lema "Prou impunitat. Defensem la convivència en la diversitat", en contra de les agressions feixistes, a favor de la llibertat i la democràcia i en contra de l'islamofòbia, congregant unes 400 persones amb els hashtags 'FeixismeMaiMés" o 'StopIslamofòbia". 

La marxa antifeixista ha començat a la parada de ferrocarrils de la Bonanova, a la Via Augusta, i s'ha trobat amb el grup de manifestants unionistes al carrer de Muntaner. Llavors, és quan s'han viscut alguns moments de tensió, iniciats pels grups d'ultra dreta que han hagut de ser separats per un cordó policial realitzat pels Mossos d'Esquadra. 

Helena Naya

Els unionistes han escridassat els manifestants antifeixistes que creuaven la Via Augusta amb crits desqualificatius com "Terrorista, Separatista". 

manifestacio unionisme barcelona- helena naya

Helena Naya

Tot i la proximitat entre els dos grups de manifestacions, gràcies a l'actuació dels Mossos d'Esquadra, no hi ha hagut cap accident ni tampoc cap intervenció policial per evitar situacions de conflicte.