Albiol, Dastis, Rivera... Les veus unionistes no han tardat en assenyalar el procés independentista com el principal culpable que Barcelona no aculli la seu de l'Agència Europea del Medicament

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha estat un dels primers en lamentar que "la millor candidatura no ha pogut vèncer la imatge d'una Generalitat jugant a ser una República". També ha responsabilitzat d'aquesta decisió el fet que, segons diu, els polítics independentistes hagin "insultat la resta d'Espanya i les autoritats europees".

El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, no ha fet cap referència directa a l'independentisme, però sí que ha resaltat la necessitat de treballar per "l'estabilitat i la unitat" que, ha afegit, "són un valor avui més que mai".

Des de Ciutadans, han parlat el president de la formació, Albert Rivera, i la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Carina Mejias. "Quina ràbia que el cop separatista ens deixi sense aquesta seu europea", critica Rivera. Mejias ha ampliat la culpabilitat del fracàs també a l'alcaldessa, Ada Colau, que juntament amb l'independentisme ha "arruïnat les possibilitats" de la ciutat.

La líder del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, veu el fracàs de la candidatura com una "altra enorme oportunitat perduda". "Per no perdre'n més, Catalunya necessita una nova etapa de tranquil·litat, seguretat jurídica, estabilitat política i reconciliació social", defensa.