Ciutadans vol tancar el més aviat possible l'acord d'investidura amb el Partit Popular, i bona prova d'això és l'ultimàtum que el seu portaveu parlamentari, Juan Carlos Girauta, ha imposat als populars i a ells mateixos: "Ens donem a nosaltres mateixos i al PP 48 hores".

En realitat, posar data límit al pacte és una mostra que no hi ha hagut avenços significatius en les últimes negociacions, com ha deixat clar el mateix Girauta: "No puc afirmar, encara que m'agradaria fer-ho, que hagi canviat res respecte a la quantificació de les mesures pactades, continuem sense tenir números, i continua sense haver-hi avenços respecte a les mesures institucionals".

Després de quatre dies de negociacions

Després del quart dies de negociacions, Girauta admet que s'està parlant "de moltes coses", que "hi ha bon to" i que els negociadors "s'estan deixant les hores i les pestanyes", però al mateix temps insisteix que el PP segueix sense quantificar les mesures socials que es volen acordar i no acaba d'acceptar reformes institucionals de calat, com les relatives al Senat, la despolitització de la justícia o la supressió de les diputacions provincials.

En concret, el partit d'Albert Rivera va posar sobre la taula cinc punts mínims per als que exigeixen dotació econòmica i termini d'execució: un pla contra la pobresa infantil, complements salarials per a llars que no arriben a final de mes, la igualació de permisos de paternitat i maternitat, la lluita contra el fracàs escolar, i l'ampliació de l'educació infantil de zero a tres anys.

El termini finalitza el dissabte a la nit

En aquest context, i encara que les negociacions continuen, Ciutadans ha donat un termini de 48 hores, fins al dissabte a la nit, per tancar un acord d'investidura, i si llavors no es tanca l'acord, la negociació es donarà per trencada i ciutadans tornarà a la seva posició anterior de dir 'no' a Rajoy en la primera votació i abstenció en la segona.

Girauta, que diu desconèixer per què el PP reté les xifres de les mesures socials, assegura que Ciutadans vol donar el sí a Rajoy per desbloquejar la situació política, però creu que els 'populars' han de donar-los motius per fer-ho. "El temps s'acaba", ha proclamat.