El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled ha considerat que la sentència del 9-N i la reforma del Tribunal Constitucional (TC) són dos precedents que poden influir en la "valoració penal" que es faci d'un eventual referèndum sobre la independència de Catalunya l'1 d'octubre.

En una entrevista de TV3, Ulled ha indicat que ara, a diferència del que va passar abans de la consulta el 9-N, "hi ha dos elements addicionals" de cara al que pugui passar l'1-O: la reforma del TC que preveu una determinada manera de donar compliment a les ordres del tribunal, que motiva les notificacions a càrrecs públics, i la sentència del 9-N. Segons ha explicat, amb aquesta sentència s'estableix un precedent "on la desobediència oberta a un mandat directe del TC ha estat valorat per un tribunal com a delicte", per la qual cosa aquests dos elements poden influir en la valoració penal de l'1-O.

Sobre la retransmissió en directe dels judicis del 9-N i el cas Palau, ha considerat que s'està "frivolitzant", encara que ha puntualitzat que el dret a la informació és sagrat i els procediments són públics, si bé a parer seu no s'han de tractar com a competicions esportives.

Cas Palau

Ha justificat la rebaixa de la petició de pena de 26 a dos anys de presó per a l'acusada en el cas Palau Gemma Montull després de la confessió dels saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull: "És absolutament habitual, els fiscals ho fem constantment, és a la llei".

Ha considerat que una confessió és un reforç objectiu de la prova i ha indicat que se li rebaixa la pena a Gemma Montull perquè es considera que té un nivell d'implicació més baix a què inicialment se li va atribuir perquè actuava sota les ordres del seu pare.

Sobre si hi pot haver més persones implicades que no han estat encausades en aquest cas, ha explicat que porten la tesi acusatòria fins on la investigació permet: "Hi pot haver més gent, segur, però no podem castells de focs".