El secretari general de UGT de Catalunya, Camil Ros, ha anunciat aquest dimecres que demanarà una reunió a Aena per tractar els concursos públics que afecten l'Aeroport de Barcelona-El Prat ja que l'aeroport no pot ser "un pol de precarització".

En una entrevista a Els Matins de TV3, Ros ha valorat que la resposta del Govern central al conflicte dels treballadors d'Eulen, l'empresa encarregada dels filtres de seguretat de la infraestructura, arriba "tard, malament i de forma autoritària".

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va decidir desplegar la Guàrdia Civil a la infraestructura perquè es fes càrrec dels controls de seguretat i minimitzar l'impacte de la vaga, mentre que aquest dimecres es reuneix el Consell de Ministres per analitzar la situació a l'Aeroport.

Ros ha advertit que, en cas que hi hagi un laude obligatori, podria tractar-se d'una mesura il·legal i d'una vulneració del dret a vaga com a conseqüència de la presència de l'Institut Armat en els controls de seguretat.

Expedients als funcionaris

Ros ha posat el sindicat a disposició dels treballadors públics en cas que se'ls obrís un expedient com a conseqüència de participar en el referèndum independentista que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pretén convocar per a l'1 d'octubre.

Tot i així, ha rebutjat que la UGT faci una crida a la participació en el referèndum, com a conseqüència de la pluralitat d'opinions al si del sindicat, encara que ha rebutjat que posin "pals a les rodes" per a la celebració del referèndum.