levyAndrea Levy és una de les cares més joves del Partit Popular i diputada al Parlament des d'aquest mes d'octubre. Va destacar enmig de les Joventuts Populars per les seves opinions, utilitzant d'altaveu les tertúlies televisives i també Twitter. "És una via directa per poder explicar el que estem fent i difondre els nostres missatges", explica com a avantatge de la xarxa social. 

La diputada ha rebaixat, recentment, el to que utilitzava en les interaccions amb altres usuaris. "Només responc a preguntes directes, no entro en altres comentaris ni positius ni negatius", assegura. Durant una època, Levy responia sense gaires filtres i va protagonitzar més d'una enganxada. Bé, "jo no m'enganxo, jo contesto", puntualitza. Tot i que forma part de la xarxa social des del 2011, molts dels tuits que ha fet durant aquests anys ja no es poden consultar. "Per les eleccions europees vaig rebre amenaces i vaig tancar el Twitter, va ser llavors quan es van esborrar", s'excusa. Segons Levy, el punt negatiu de Twitter és que "no té qualitat de seguidors, hi ha molts comptes falsos i està molt manipulat".

Els números

2.162 tuits 12.049 followers 558 following

Els personatges

Andrea Levy segueix a Junts pel Sí i Convergència. En canvi, no segueix cap altra força parlamentària catalana: ni PSC, ni ERC, ni Ciutadans (però sí un dels seus fakes)... ni tan sols el partit pel qual és diputada, el PP català. Sí que ho fa amb el compte del PP general i del grup popular al Congrés. La diputada sí que segueix representants polítics de totes les ideologies. Des dels més independentistes com Oriol Junqueras, Carme Forcadell o Antonio Baños, fins a aquells més contraris com Josep Ramon Bosch, Fernando de Páramo o Carme Chacón. Tot i que la majoria de seguits estan relacionats amb la política espanyola, també hi ha alguns representants internacionals com el Papa Francesc, Hillary Clinton i Nicolas Sarkozy.

Mencions

Els dos comptes del seu partit són els més mencionats per la diputada: Partit Popular i Partit Popular Catalunya. En aquesta llista també hi figura, per exemple, Jordi Graupera, un periodista amb qui ha tingut diverses picabaralles en alguna tertúlia radiofònica.

+ Retuitejat

Levy va retreure a Pedro Sánchez el suport del seu partit a Badalona en Comú en la investidura de l'alcaldessa de la ciutat. "No acostumo a interpel·lar directament a altres polítics, però quan ho faig és per demanar responsabilitats polítiques més que esperant una resposta", explica. https://twitter.com/ALevySoler/status/612635720205922304

+ Favorit

Entre els tuits més favorits de la diputada, hi ha aquest on recordava un missatge d'Alexis Tsipras a Pablo Iglesias. Va publicar-lo just un dels dies més crítics per a l'economia grega i sota l'ombra d'un 'corralito' al país. https://twitter.com/ALevySoler/statuses/615225292584566784

+ Polèmic

Durant la crisi de l'Ebola, va fer aquest irònic tuit que va generar moltes crítiques arran de la mescla entre la malaltia i la política. twit levy       *Dades de Twittonomy pels últims 1.977 tuits.

Twitterpolítica 1: Josep Antoni Duran i Lleida

Twitterpolítica 2: Ada Colau

Twitterpolítica 3: David Fernàndez