Un compte ciutadà en suport a la candidata a les primàries socialistes Susana Díaz ha aixecat polseguera a Twitter en referir-se a Catalunya com a "la 9ª província d'Andalusia".

Arran de la visita que ahir va fer la líder andalusa a Barcelona, el compte d'alguns dels seus partidaris del barri de Triana (Sevilla) celebrava que començava "el canvi de rumb" de Catalunya. "La seu del PSC plena d'il·lusió" assenyalava, acompanyant la piulada amb dues fotos de la trobada de Díaz amb militants catalans.

Davant de les crítiques de diversos usuaris indignats, el compte reiterava el mateix missatge. "Ahir va començar el canvi a Catalunya. S'apropa la fi dels Rufians!", ha celebrat en una nova piulada aquest divendres, afirmant que ella "és l'única que pot frenar l'independentisme de Rufián i Sánchez".

Aquesta no és la primera polèmica que provoca aquest compte a la xarxa. Fa unes setmanes, va afirmar que "a tots els pobles hi ha un tonto i un mariquita", parlant dels partidaris de Pedro Sánchez al barri. Tuit que, posteriorment, va esborrar.

Tot i que alguns usuaris asseguren que es tracta d'un fake, el compte porta en actiu des del dia 16 de març, té centenars de seguidors del partit i la seva activitat ha estat emmarcada dins la normalitat d'un compte de suport a una candidatura.