TV3 ha emès el nou anunci publicat per la Generalitat en el qual es donen detalls sobre la celebració del referèndum.

Tot i la pressió que va rebre Vicent Sanchis, director de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), perquè no publiqués informació relacionada amb l’1-O, el director del canal català ha emès el nou anunci creat pel Govern.

El TSJC va enviar una carta a Sanchis on l’advertia que s’havia d’abstenir d’“informar de qualsevol actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya”. Com a conseqüència, TV3 va deixar d’emetre el primer vídeo del referèndum “per no posar en perill els treballadors”, però sí que ha difós el nou vídeo creat per la Generalitat.

En aquest nou espot, de vint segons, el Govern informa que l’horari de votació l’1-O serà de 9 del matí a 8 del vespre i que per votar caldrà ensenyar el DNI, el passaport o el permís de conduir.

Així mateix, s’informa que “properament la Generalitat farà pública la relació de col·legis electorals”, amb l’ànim de “decidir democràticament el futur de Catalunya”.