La televisió alemanya Deutsche Welle, que emet per a l'exterior, ha publicat avui un reportatge ridiculitzant l'Armada espanyola, el mateix dia que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena s'ha fet enrere en l'extradició del president Carles Puigdemont amb durs atacs a la Justícia Alemanya.

Deutsche Welle ha publicat un reportatge sobre els submarins que ha fabricat Espanya, que primer no flotaven, i després s'ha vist que no caben al port de Cartagena, on estaven destinats. "Deien que seria el millor submarí convencional del món. Però no flotava,. Ni entrava a la seva base. I és caríssim", ha indicat.

"Calia renovar la flota de submarins d'Espanya i per a això el Ministeri de Defensa espanyol va decidir invertir 2.132 milions d'euros per construir quatre submergibles S-80. Tot anava ben fins que es va posar a prova la màquina, el 2013. Llavors es va descobrir un error en el disseny que podia posar en risc la flotabilitat del submarí. Per dir-ho clar: era possible que el S-80 Isaac Peral s'enfonsés i mai més tornés a la superfície", assenyala.

Per resoldre-ho es va fer el submarí més gros, i s'hi van incorporar equipaments perquè pogués flotar. Però no es van acabar aquí els problemes."El dolent és que ningú va considerar que els molls a la base naval de Cartagena (Múrcia) tenen una dimensió màxima de 78 metres. O sigui, que els submarins -de 80,81 metres- no hi caben. I això obligarà el govern espanyol a invertir altres 16 milions d'euros per dragar les fosses i engrandir-les, entre altres modificacions", afegeix.