La negativa de Catalunya en Comú d'assistir a la cimera pel referèndum d'aquest dilluns a la tarda no ha agradat gens al Govern; i encara menys l'argument que donen justificant-se en el següent: "La reunió no ens fa forts a l’hora d’aconseguir un referèndum efectiu", com ha posat en relleu el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech.

Precisament per això, el portaveu parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha carregat contra ell comparant —a través d'una fotografia— la trobada que va tenir amb el Rei durant la ronda de contactes per triar president del govern espanyol i retraient-li que, mentre que amb Felip VI sí que s'hi va reunir "per cortesia", aquesta tarda el seu partit no sigui present a la reunió convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

No han passat ni cinc minuts des que Turull ha tuitejat, que el líder de CSQP, Lluís Rabell, li ha contestat dient-li de "vigilar els rampells demagògics" perquè, ha subratllat, "una cosa és un tràmit protocol·lari i una altra una reunió política que, per si mateixa, qüestiona el Pacte Nacional pel Referèndum".

Davant d'això, Turull li ha volgut deixar clar que això "no és cap rampell", sinó una "constatació", i li ha preguntat que on és el problema per anar-hi i exposar tot això que diuen.

Entre el tuit de Turull i el retuit que li ha fet l'eurodiputat Ramon Tremosa, molts usuaris han aprofitat per criticar que Domènech "només faci el que diu Colau".

O, fins i tot, hi ha hagut qui ha deixat anar que no tenen credibilitat.