"La Guàrdia Civil va demanar tots els correus de la Generalitat 'per anar ràpid'". Això és el que ha explicat el conseller de la Presidència, Jordi Turull, sobre la irrupció de sis Guàrdia Civils al Palau de la Generalitat en una entrevista a RAC1. Segons afirma Turull, els agents volien endur-se la informació de tots els correus electrònics de la Generalitat que gestiona el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) amb l'argument que d'aquesta manera s'aniria més ràpid perquè no caldria destriar la informació relacionada amb Gordó. El conseller va donar l'ordre de donar la documentació que es requeria judicialment, "ni més ni menys".

De la mateixa manera que ho ha fet la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el conseller també ha explicat com es van produir els fets a la Generalitat; "van venir 6 agents i jo els vaig dir que no 'camparien' sols pel Palau, no volíem que passegessin sols i per això els vam fer esperar en una saleta" (és el mateix procediment que va seguir la presidenta Forcadell al Parlament). 

Turull ha coincidit amb Forcadell dient que es tractava d'un espectacle ja que ell va demanar quanta gent feia falta per una operació d'aquest tipus i li van confirmar que "amb un o dos agents ja n'hi ha prou". 

Finalment, sobre l'anul·lació del cànon digital, Turull ha lamentat la decisió del Tribunal Constitucional de tombar el cànon digital català. "És una sotragada a les finances i al sector audiovisual perquè aquest ja s'ha gastat els diners", ha admès. Turull ha explicat que la sentència té efectes retroactius i, per tant, que s'hauran de tornar els diners.