Carregant altra vegada contra l'Estat espanyol, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha volgut deixar ben clar a Els Matins de TV3 que "a la gent no l'espanten les urnes, només espanten el govern espanyol" i ha subratllat que no és Catalunya qui actua de manera unilateral, sinó l'Estat, que, per més inri, "es queda el 8% dels recursos que generem els ciutadans" i "no garanteix un futur millor per als nostres fills".

En aquest sentit, Turull ha enviat un missatge al govern estatal recordant-los que no els "aturaran les amenaces del Tribunal Constitucional, només els ciutadans de Catalunya" i ha posat en relleu que "el debat no són els toros, sinó que cada decisió que pren el Parlament la tomben".

Convençut que la crisi interna del PSOE ha estat una medicina "preventiva" per avisar els seus dirigents que "ni t'atreveixis a parlar amb els independentistes'", Turull s'ha mostrat sorprès –encara– perquè considera "inaudit" que "un partit que es defineix com a progressista i demòcrata no doni la veu a la seva gent".

Precisament per tot plegat, el president de JxSí ha tornat a repetir: "No tornarem a anar al Congrés amb una proposta, tret que estigués garantit el 'sí'", però tampoc s'ha mullat en la forma perquè "serà l'última qüestió". 

(Quasi) unitat

Turull ha subratllat que en els propers mesos "no hi haurà divisions" dins de JxSí perquè han pactat "accions" i "no models", però també ha estat cautelós assegurant que "si en algun moment hi ha una votació separada dins de JxSí, no passa res" perquè "la gent no ens jutjarà per qui és més valent o heroic, ens valorarà per si ho fem bé o no".

Ara bé. El president de JxSí ha recordat que per mostrar unitat i anar tots a l'una: "Estem obligats a posar-nos d'acord en els pressupostos" i "no entrebancar-nos" perquè "la gent ens ha votat per assolir la independència". En aquest punt, Turull ha volgut deixar clar que el Govern no treballa només per assolir la sobirania nacional, sinó també "pel que preocupa la gent".

Justament per això ha recordat:  "Hem signat una resolució amb la CUP i CSQP sobre la judicialització de la política", tot i que s'ha lamentat que malgrat que els "agradaria fer tot el camí juntament amb CSQP", no esperaran.