El conseller de la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha acusat aquest dissabte el Govern central de caure en l'"absurd" quan pretén controlar de forma setmanal els comptes de la Generalitat per certificar que no destina fons al referèndum.

En declaracions a Rac1, quan se li ha preguntat per l'amenaça de suspendre el FLA si es detecta que es destinen fons a l'1-O, ha dit: "Hem arribat a un moment en què el ministre no és conscient de les derivades que la seva amenaça pot tenir".

Segons Turull, "la Generalitat fa molt temps que està intervinguda en el sentit polític de la paraula" i assenyala que el Govern espanyol està més preocupat per una factura de 6.000 euros que per una de 60.000 milions d'euros que van perdre els bancs, ha afegit després de defensar que existeix un petit marge per a l'autogovern.

Ha assegurat que no sap a què respon la partida de 6.000 euros que ha desencadenat la reacció del Govern central, i l'ha emmarcat en una qüestió "ordinària", després de parlar amb el secretari d'Economia, Pere Aragonès.

"Hem arribat a un moment en què un departament de la Generalitat comprarà un paquet de folis i diran: Folis, atenció, que potser serveixen per fer el recompte de vots al costat de les meses. Per tant, querella i suspesos", ha afirmat. "L'estan portant al nivell de l'absurd que ells mateixos quedaran col·lapsats", ha defensat Turull, que ha garantit que el Govern continuarà treballant en l'1-O.

"Cada dia és una amenaça diferent i això ens estimula encara més", ha dit Turull, que ha opinat que l'Estat no pot tallar el FLA perquè el primer afectat és ell mateix, ja que a nivell internacional els mercats financers quedarien col·lapsats.

"Si col·lapsem Catalunya, Espanya s'enfonsa"

Turull ha subratllat les "greus repercussions per persecució ideològica a molts ciutadans i ciutadanes d'aquest país" que ocasionaria un tall del FLA per part de l'Estat. "Si col·lapsem econòmicament i financerament Catalunya, Espanya s'enfonsa, és així de clar", ha afirmat Turull, convençut que la Generalitat farà el referèndum i que la llei de contractació pública ofereix moltes possibilitats.

"Fan el discurs de la por perquè ells sí que tenen por i veuen que no el podran aturar", ha remarcat el conseller de la Presidència i portaveu de la Generalitat.

"Òbviament hi ha moltes coses que no les explicarem. No aniràs donant més informació i pistes als qui el volen enfonsar", ha afirmat el conseller Turull, que ha vist el referèndum més urgent que mai.