Jordi Turull "ha estat duríssim" segons fonts presents en la declaració d'avui al Tribunal Suprem. Ha acusat l'Estat de creuament de poders: "El govern espanyol condemna públicament els encausats i el jutge diu qui pot ser president i qui no", ha dit.

El conseller de presidència i un dels candidats a la investidura ha fet aquesta exposició en la declaració indagatòria davant el jutge Pablo Llarena i li ha dit que al novembre tenia dubtes sobre si era un pres polític; però que ha tornat a la presó després que el 21-D "guanyés el sobiranisme i fos candidat a la investidura", i per tant no té dubtes ara que ho sigui.

I directament li ha dit a Llarena: "És vostè el que m'ha convertit en un pres polític".

Turull, contundent, ha deixat clar a Pablo Llarena que no pensa renunciar a les seves idees i que dels presos polítics que van sortir de la presó, només hi han tornat els que han fet política. El conseller de la presidència li ha preguntat directament al magistrat què va fer, durant les setmanes que va estar lliure, que el jutge pugui considerar com a indici de reiteració delictiva.

Jordi Turull, durant la declaració que ha durat 45 minuts, ha fet una crida al diàleg i ha recordat a Llarena que aquest va ser l'eix del seu discurs d'investidura el 22 de març. 

El conseller de la presidència li ha demanat l'informe forense segons el qual en la seva "esfera psicològica interna" persisteix en el delicte, segons va escriure el mateix magistrat en la interlocutòria que el va enviar a la presó el 23 de març.

Sobre el delicte de malversació, Turull ha exposat que no es va gastar ni un euro l'1 d'octubre i ha posat com a testimonis d'aquest fet a Mariano Rajoy i Cristóbal Montoro.