La tensió institucional en la qüestió catalana podria tenir conseqüències en el turisme a Espanya. Segons ha advertit un lobby destacat del sector, el Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC), el conflicte entre els governs català i espanyol pot provocar cancel·lacions de "grups importants" a València o Madrid.

La presidenta i consellera delegada d'aquesta organització, Glòria Guevara, ha advertit del paper transcendental del govern espanyol en evitar aquestes conseqüències per al sector turístic i hoteler. "Si Espanya no controla el que està passant a Catalunya en les properes setmanes, els efectes negatius respecte al turisme es notaran al tancament de l'any", ha exposat en declaracions a Europa Press.

Per aquest motiu, Guevara situa els governs a no allargar el conflicte, perquè això està perjudicant la imatge d'Espanya com a destí internacional. "És una pena que Espanya hagi treballat tan intensament perquè alguna cosa com a això creï tan mala imatge i desestabilitzi. Com més temps duri aquesta situació més negatives seran les conseqüències", ha lamentat.

Guevara, de fet, afirma que el conflicte ja està perjudicant el turisme a Espanya i que els seus efectes negatius s'estan començant a notar. Des del seu punt de vista, la tensió institucional impedirà que Espanya assoleixi els 80 milions de turistes internacionals el 2017.