1. El diputat del PSC que lloa SCC

El PSC va enviar un representant de pes a l'acte de Societat Civil Catalana: el diputat David Pérez. El parlamentari, electe i encara amb acta a la Diputació Permanent de la Cambra, és el nom dels socialistes per a la Mesa del Parlament. Va ser el ponent socialista i va ser la veu més sonada contra la llei que prohibia els toros a Catalunya. A més, Pérez és tirador esportiu. "De carabina", insisteix Pérez per diferenciar-se dels tiradors de pistola.

2. Urtasun home fort d'ICV?

Si finalment Joan Herrera i Dolors Camats deixen la direcció del partit a l'assemblea que els ecosocialistes han programat per després de les generals, hi ha dos noms en cartera. ICV podria entronitzar com a líder l'actual eurodiputat Ernest Urtasun, i el diputat electe Joan Coscubiela com a home fort al Parlament.

3. Évole a la Moncloa

Jordi Évole ha solicitat a la Moncloa gravar un programa amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i una família "transversal". "He demanat que Rajoy passi un dia amb una família, que els convidi a dinar i que li preguntin coses", ha detallat Évole al programa El Món a RAC1 aquest dilluns.

4. Bufetada de Tura a MES

L'exconsellera Montserrat Tura ha criticat amb duresa els seus expartits, PSC i MES. Tura ha assegurat que cap dels dos garanteix que la socialdemocràcia catalana estigui representada. Segons ha assenyalat l'ex-número dos de José Montilla al programa l'Oracle de Catalunya Ràdio, el PSC ha renunciat al dret a decidir i MES, el partit que ella mateixa va fundar, ha  quedat "amagat dins JxSí en una plaça lliurada per ERC".

5. Més documentació pel 9N

La instrucció del cas del 9N busca més proves documentals. Segons fonts de Goveranció, el magistrat Abril ha demanat més factures al departament relacionades amb el 9N. "Volen enxampar-nos per malversació", apunten fonts de Governació. Altres fonts judicials asseguren que la decisió s'emmarca en la seguretat que el jutge instructor no vol deixar cap escletxa que pugui  fer dubtar d'un probable arxivament.

6. Els militars jubilats s'esveren

L'influent tinent general a la reserva Pedro Pitarch ha definit les manifestacions del 15O davant el Palau de Justícia com a poc menys que un "pronunciamiento".

7. Estat o República

Una de les diferències més clares entre els diversos integrants de Junts pel Sí i la CUP és el concepte final de l'Estat independent. Mentre que els d'ERC i la CUP parlen desacomplexadament de República entre els convergents es manté ferm el concepte d'Estat català. Tots tenen els seus motius.

8. El nou veler del rei Joan Carles

El rei Joan Carles ja té nou veler. Un nou "Bribón" de l'armador Josep Cusí. Concretament es tracta d'un vaixell d'11 metres comprat a Finlàndia. Joan Carles ja el va estrenar dissabte.

9. Albiol, internacional

El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, farà proselitisme del procés català al congrés dels populars europeus.

Postres de Músic

Lletra, a la fi, per l'himne espanyol i així poder evitar el clàssic "lo,lo,lo". Nou tràiler StarWars VII. Els selfies, eina d'intel·ligència. Charlie Rivel i el seu passat nazi. I per si fos poc, ara el procés inventa els brackets independentistes:

CRjryraWUAAy1y9