El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha volgut donar el seu punt de vista sobre la polèmica sorgida a Sabadell per una plaça dedicada al poeta Antonio Machado. En una piulada al seu compte de Twitter, el d'ERC ha volgut deixar clar que no es canviarà el nom de la plaça: "Antonio Machado va morir de febre a Cotlliure (Rosselló) fugint dels avis d'alguns que avui es preocupen tant. Per cert, això de Sabadell és mentida".

La polèmica sorgeix a partir d'un informe que proposa retirar la placa dedicada al poeta Antonio Machado d'una plaça de la ciutat per considerar-lo "espanyolista i anticatalanista", així com de Francisco de Quevedo, Calderón de la Barca, Gustavo Adolfo Bécquer i altres escriptors, exemples, segons l'historiador Josep Abad, del "model pseudocultural franquista".

L'Ajuntament de Sabadell s'ha desmarcat del conflicte i l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, ha assegurat que Machado "es queda", ja que el que cal és "eliminar del nomenclàtor els noms dels feixistes".