El compte oficial de Twitter del Cos Nacional de Policia ha emès aquest diumenge un controvertit tuit que ha originat una allau de rèpliques que l’ha convertit en tot un despropòsit.

Poc després de les 9 del matí, el compte @policia piulava el següent text: “si espantes els teus fills amb la nostra presència, a qui acudirà si es troba en perill?”. Com en els partits de futbol, la centrada ha estat agafada al vol pels tuitaires catalans, que han rematat a gol vinculant el missatge inicial amb la brutal repressió policial del passat 1 d’octubre, quan milers d’agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil van assaltar els col·legis electorals amb la intenció d’aturar el referèndum d’autodeterminació.

Així, el timeline del compte policial s’ha omplert de respostes crítiques, corrosives i sardòniques, curulles d’imatges que reflecteixen la desmesura amb què les forces policials van respondre a la celebració del referèndum.

Tot plegat, un tret per la culata de la policia, que tot i que no ha vinculat el seu tuit amb l’operació de l’1-O en terra catalana, aquell dia es va crear una imatge negativa per a catalans de diferents generacions, inclosos els nens.