Drets és una associació de professionals del món del dret que neix per defensar la societat catalana dels atacs en forma d'odi i insults. Aquesta vegada han volgut retreure a la Fiscalia que no investigui causes com les amenaces de mort que han rebut, darrerament, persones com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L'associació reclama que s'investiguin tots els casos d'odi que es produeixen i no només els que interessen a la Fiscalia perquè perjudiquen el procés. Ahir divendres, la fiscalia de Lleida va decidir obrir diligències d'investigació per un presumpte delicte d'odi per uns cartells que considera "amenaçants", penjats a la ciutat.

cartells lleida enemics poble acn

Als cartells es poden veure les fotografies del primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell; la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el president del PPC, Xavier García Albiol. Sota les fotografies es pot llegir: "Els qui neguen el democràtic dret a l'autodeterminació són enemics del poble! Tractem-los com a tals".