La jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rectificat avui i ha acceptat incorporar com a prova les informacions de premsa sobre el ple que va votar el full de ruta independentista, com demanava la Fiscalia.

Segons han informat fonts judicials, la magistrada Maria Eugènia Alegret ha estimat el recurs que la setmana passada va presentar la Fiscalia contra la seva decisió de no incloure en el procés penal les notícies relacionades amb el ple que els diaris van publicar els dies previs i posteriors a la votació del mes de juliol passat.

Amb aquestes informacions, la Fiscalia Superior de Catalunya pretén demostrar que la intenció d'introduir en el ple el debat del full de ruta independentista i promoure així el trencament de les resolucions del Constitucional era "certament previsible", segons l'escrit en què sol·licitava aquesta documentació com a prova.

El TSJC investiga Forcadell per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional, arran d'una querella de la Fiscalia, que l'acusa de permetre que el ple votés, a proposta dels grups de JxSí i la CUP, les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, que obrien la porta a una via unilateral a la independència.

El recurs de la Fiscalia -de reforma i apel·lació, pel que d'haver estat desestimat per Alegret hauria hagut de resoldre-ho la sala civil i penal del TSJC-, amenaçava amb alentir un procés penal que la magistrada instructora ha instruït amb gran celeritat.

Recta final

De fet, després de prendre declaració a Forcadell com a investigada el passat 19 de desembre, la magistrada va urgir el Parlament a lliurar-li en un termini màxim de dos dies la documentació que van sol·licitar tant la Fiscalia com la defensa en relació amb la votació del full de ruta independentista.

Una vegada incorporada la documentació del Parlament -entre ells els informes sol·licitats per la Fiscalia d'altres precedents en què la Mesa de la cambra catalana va limitar la votació d'iniciatives independentistes-, la causa podria entrar en la seva recta final, si ni el ministeri públic ni la defensa plantegen noves diligències.