El nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha dit sentir-se preocupat per "les formes" de l'arribada de l'exconseller de Presidència i diputat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, dilluns passat per declarar pel 9N. Homs va acudir al Palau de Justícia acompanyat per un nombrós grup de consellers, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i d'altres polítics catalans com l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert i els presidents de l'ANC, ACM, Òmnium i l'AMI, entre altres. 

Barrientos ho ha dit aquest dilluns després de reunir-se al Palau de Justícia amb el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, durant més d'una hora. Preguntat a la sortida de la reunió, Barrientos ha evitat precisar en quins termes s'havia referit a la querella del 9N durant la reunió, però sí que ha admès que "hi ha algunes pautes de conducta que em preocupen" i que "no m'agraden". Tot això, Barrientos ha afegit que com que tampoc pot "evitar-les" no creu "que mereixin més resposta". 

L'actual president del TSJC, en una entrevista davant del CGPJ quan aspirava a liderar l'Alt Tribunal català, va expressar la seva preocupació per la declaració de ruptura del Parlament i va predir unes difícils relacions amb la Generalitat. Tot i això, avui Barrientos ha precisat que no ha identificat "tensions específicament relacionades" amb el procés català entre la judicatura catalana.