El president dels EUA, Donald Trump, parlarà avui per telèfon amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, segons ha informat la Casa Blanca.

En actualitzar l'agenda del president nord-americà per a aquest dimarts, la Casa Blanca ha detallat que Trump mantindrà una conversa telefònica amb Rajoy a partir de les 15.45 hora de Washington DC (21.45 hora de Madrid) des del Despatx Oval. Aquesta hora coincideix amb la mitja part de la semifinal de Copa entre el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid, segons l'agenda feta pública per la Casa Blanca:


La trucada acaba a les 22.05 de Madrid. Immediatament després, Trump preveu trucar al president de Turquia, l'islamista Recep Tayyip Erdogan.

Trump i Rajoy van mantenir una conversa telefònica de vint minuts el passat 12 de desembre en la qual es van comprometre a mantenir l'estret nivell de confiança en la relació bilateral i preservar la rellevància dels llaços transatlàntics.

Segons l'Executiu espanyol, en aquesta conversa Trump va expressar a Rajoy un enorme afecte pel poble espanyol i li va recordar la seva estada a Barcelona, que va qualificar de "magnífica ciutat".

Per la seva part, Rajoy va expressar a Trump el convenciment que és necessari impulsar a Espanya i a Europa un creixement econòmic sostingut que permeti crear ocupació i reduir la bretxa de desigualtat social.

Ambdós van analitzar, a més, diverses qüestions de política internacional, amb especial recalcament en assumptes relacionats amb la política de seguretat i defensa, i amb la lluita global contra el terrorisme gihadista.

Rajoy va visitar Nova York al desembre per presidir una sessió del Consell de Seguretat de l'ONU i llavors va assegurar que no tenia "cap dubte" que, amb Trump al capdavant de la presidència dels Estats Units, les relacions entre els dos països es mantindran o, fins i tot, es poden millorar.