El Tribunal Suprem assenyala que l'exconseller i actual candidat de CDC al Congrés pel 26-J, Fransesc Homs, va poder cometre desobediència, prevaricació i malversació en la preparació de la consulta independentista del 9 de novembre en un acte en què obre causa contra ell.

L'alt tribunal assumeix l'exposició raonada que li va enviar el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que al seu torn va prendre com a base els indicis apuntats pel fiscal. Considera "imprescindible" continuar la investigació sobre els fets i sobre la participació en ells d'Homs.

Així ho assenyala en l'acte que obre procediment contra l'exconseller de Presidència de la Generalitat i actual diputat de DiL al Congrés Francesc Homs, en relació amb l'organització de la consulta sobiranista del 9-N del 2014. Segons els fiscals, la clau per imputar Homs és un informe que l'exconseller de Presidència va enviar, suposadament, a una empresa contractista del 9N.

En aquest escrit Homs informava que les gestions per preparar la consulta que encarregava a l'esmentada empresa no vulneraven la suspensió de la consulta imposada pel Tribunal Constitucional (TC). La resposta va ser enviada al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI), al qual l'empresa T-Systems, encarregada del dispositiu informàtic del 9N, va demanar que aclarís si els seus treballs quedaven afectats per la suspensió de la consulta acordada pel Constitucional.

"Quan un dels contractistes que sol·licitava instruccions de què fer davant la suspensió de la consulta al CTTI i aquesta sol·licitud li va arribar, amb ple coneixement de l'existència de la suspensió, i del caràcter central i rellevant del servei que havia de prestar el contractista per a la realització de la consulta, li va indicar en data 6-11-2014 que la seva prestació no estava afectada per la resolució de suspensió del TC", diu el Suprem.

"A més, es va seguir amb la publicació d'anuncis institucionals de la jornada del 9-N", per a la qual cosa es va contractar una empresa des de la Conselleria de Presidència, de la qual era titular Homs, continua l'acte.