Avui haurem d'estar molt pendents de les reaccions del Govern, després que ahir a última hora transcendís la suspensió de la Conselleria d'Exteriors per part del Tribunal Constitucional. Tant l'Executiu com la resta de partits hauran de fixar el seu posicionament durant el ple del Parlament que començarà a les 10h del matí.

La suspensió de la conselleria de Raül Romeva no estava prevista a l'ordre del dia de l'Alt Tribunal, però tot i això ahir va admetre a tràmit el conflicte de competències platejat pel Govern espanyol. Va ser en admetre a tràmit el recurs, que s'haurà de resoldre en cinc mesos, quan es va suspendre la conselleria de forma automàtica. El Consell de Ministres del passat 5 de febrer va aprovar la interposició d'aquest conflicte de competència en entendre que la política internacional és competència exclusiva de l'Estat.

Està previst que durant el ple d'avui al Parlament s'abordin temàtiques com el BCN World, amb una interpel·lació del PP, o el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre a través d'una moció de Catalunya Sí que es Pot que demanarà rebutjar-lo. Un ple també marcat pel condol, ja que començarà amb un minut de silenci en memòria de la diputada i expresidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que va morir diumenge passat.

En l'àmbit espanyol

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, es reunirà al matí amb ambaixadors de la Unió Europea en un esmorzar informatiu i l'acompanyaran la portaveu d'Internacional al Congrés Meritxell Batet i la secretaria de Relacions Internacionals Carme Chacón.

 

A més, l'Audiència decidirà si fixa la declaració de Cristina de Borbó en l'últim moment de l'interrogatori, és a dir, el 26 de febrer tal com estava previst. Aquest dimecres prosseguirà la declaració de l'exdirector general de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) Jorge Vela.