Nou cop de porta al procés català per part del Tribunal Constitucional. L'Estat continua buscant com tombar les aspiracions independentistes de Catalunya i la setmana vinent protagonitzarà un nou episodi per provar de rebaixar -encara més- les opcions del Govern a l'hora de tirar endavant la sobirania catalana.

I tot, en plena Operació Diàleg i després que el propi president del tribunal, Francisco Pérez de los Cobos, i altres magistrats hagin demanat més diàleg amb Catalunya.

Per això, la setmana vinent, l'alt tribunal suspendrà el pla de l'executiu català pel referèndum, que té previst celebrar-lo el 2017, i que ja va aprovar el Parlament el passat 6 d'octubre. Així les coses, el TC aprovarà una providència mitjançant la qual admetrà a tràmit l'incident d'execució que el govern espanyol va plantejar el 14 d'octubre, tal i com informa La Vanguardia.

I no només això. També aprofitarà per suspendre tots els acords adoptats per la cambra catalana i obrirà un termini perquè les parts puguin al·legar.

Forcadell, a declarar

Això arriba després que dimarts passat, la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) cités la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, pel divendres 16 de desembre, per declarar davant del jutge, després que ella presentés un recurs contra la querella que va presentar la Fiscalia per la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent en el ple de la cambra i el TSJC el rebutgés.

Forcadell haurà de declarar arran de la querella interposada contra ella on se l’acusa dels delictes de prevaricació i desobediència al TC, en permetre que la cambra catalana votés el full de ruta independentista.