El líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha titllat avui de "vergonya" que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, continuï assegut a la bancada del Govern espanyol al Congrés, en relació amb l'anunciada querella criminal de l'exalcalde i de l'antiga CDC contra el ministre i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso.

En una atenció als mitjans, ha explicat que avui presentarà l'anunciada querella perquè consideren que van poder cometre delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics, després de la gravació de les converses en les quals Jorge Fernández i De Alfonso parlaven d'investigar polítics independentistes.

Trias ha insistit que no admetrà aquesta situació, "molt greu des del punt de vista democràtic", i que combatre la corrupció exigeix que el ministre no es pugui asseure en la bancada del Govern estatal, i ha afirmat que "hi ha calúmnies i falsedats en aquestes informacions".

Molt greu

També ha dit que aquesta situació "ha posat en evidència que hi ha persones profundament deshonestes", de manera que espera que aquests fets no quedin impunes i que aquesta situació acabi amb una sentència judicial.

Així mateix, ha reiterat que està sorprès per l'actitud del Govern espanyol del PP, i ha recordat que en el debat d'investidura d'aquesta setmana s'ha parlat de regeneració política i d'acabar amb la corrupció: "No té sentit que Jorge Fernández Díaz estigui en la bancada del Govern".

A més, ha assegurat que farà tot el possible per defensar el seu prestigi personal i actuarà contra "aquelles persones que realitzen pràctiques polítiques absolutament impresentables i antidemocràtiques".