"Aquest és l’estil del vell franquisme, de quan els governadors civils feien el que els semblava". L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha comparat així Jorge Fernández Díaz amb l'època que el ministre de l'Interior en funcions va ser governador civil i ha carregat contra ell per "creure's que encara ho és", així com per "no entendre que estem en una democràcia" i que "no pot funcionar d’aquesta manera".

Després que aquest matí Público ha tret a la llum un nou episodi en què proven de relacionar-lo amb un inexistent compte a Andorra, Trias ha fet declaracions a través de Periscope per primera vegada des que dimarts es van començar a destapar les converses filtrades entre Jorge Fernández i el cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso

Visiblement enfadat, al mateix temps que "content" perquè "al final es vegi quin tipus de persones estan dirigint el país" de "manera absolutament intolerable i vergonyosa", l'exalcalde de Barcelona ha recordat que ell ja va interposar una querella contra El Mundo, quan onze dies més tard de la reunió entre el ministre i De Alfonso, aquest mitjà va publicar que Trias podria estar embolicat en trames de blanqueig de diners. Una informació que altres mitjans també tenien entre les seves mans, però que, en adonar-se que era falsa, van decidir no publicar-la.

El que no sabia l'exalcalde és que onze dies abans Jorge Fernández i De Alfonso estaven immersos en una conversa per provar d'involucrar-lo en una trama que fins i tot la Fiscalia Anticorrupció va negar que fos real.

La batalla continua

Decidit a "continuar la meva baralla personal amb el senyor Ferrnández Díaz", Trias ha volgut posar de manifest que aquesta nova situació ja no entra dins el terreny personal perquè es tracta d'un "escàndol polític de primeríssima dimensió" i s'ha qüestionat per què això passa a cinc dies per a les eleccions del 26-J, fet que ha titllat d'"estrany" i "curiós".

Això sí, l'exalcalde s'ha alegrat que "avui es faci evident que això no és una cosa d’un senyor sol que munta això, sinó que és una conxorxa que està al voltant del màxim nivell d’aquest país per fer mal als partits que han decidit agafar una via envers la independència".

Trias ha qualificat Fernández de ser "profundament deshonest", i ha lamentat una situació que sembla no tenir conseqüències per a ningú, perquè ningú té pensat dimitir. L'ha descrita d'"absolutament vergonyosa, lamentable i antidemocràtica". El dirigent de CDC s'ha preguntat per què el ministre en funcions no dimiteix perquè, a parer seu, ja ho hauria d'haver fet "quan va passar allò meu".

"És absolutament intolerable que des de les estructures d’Estat s’intenti lluitar contra les idees a través d’inventar informes o inventar coses que perjudiquen la gent", ha sentenciat.