"Fins ara jo sabia que el ministre era un home deshonest. Ara ho sap tothom". Amb aquestes paraules, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha condemnat avui a RAC1 i TV3 les maniobres que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, tenien entre mans.

I no només sabia això des de fa temps, sinó que també en feia que "penso que és un invent", ha assegurat, al mateix temps que ha posat de manifest que "no em sorprèn que les converses del ministre no hagin tingut cost electoral".

Després que hagi sortit a la llum una nova entrega de gravacions filtrades, Trias -que encara no havia escoltat els nous àudios- s'ha reiterat en la idea que "és una vergonya que Jorge Fernández segueixi sent ministre d'Interior" i ha posat de manifest que ha arribat a plantejar-se querellar-se contra ell però ha revelat que no ho farà perquè "no llençaré els diners per a no res" i "em diuen que no prosperarien unes accions legals contra el ministre per les escoltes que s'han publicat".

Ara bé. No retirarà la seva querella contra El Mundo perquè "va haver-hi diaris que van rebre la mateixa informació i no la van publicar". I és que, per exemple, l'ABC també l'havia rebut, però no la va fer pública en no veure-la verídica.

Indefens

Reconeixent que s'ha sentit "molt indefens" i que "ningú em podrà indemnitzar pel possible mal que m'hagin fet" per un cas que "és una mentida i una manipulació total", l'exalcalde de Barcelona encara no es creu "qui pot fer una cosa com aquesta" i, tot i haver intentat parlar amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, per explicar-li "què estava passant i que era una falsedat absoluta", no ha va aconseguir.

Però ell ho té clar i quan ho tingui tot lligat per poder-ho demostrar "explicaré que m'estranya molt que Jorge Moragas -el director de campanya del PP- no sabés res quan vaig escriure a Rajoy".

Això sí. Per a ell, "ara l'important és saber qui ha fet aquesta informació falsa" i ha assegurat que "jo tinc les meves sospites i crec que ho sé". "El que ha fet Jorge Fernández no és un insult, sinó una trama per enfonsar la gent", ha sentenciat.